Forum CAE.info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesie 09, 2010, 05:03:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Od dzisiaj, tj. 05.07.2008 - zablokowaliśmy Gościom forum (niezarejestrowanym użytkownikom) odpowiadanie na posty zamieszczone na forum. Podyktowane jest to faktem, iż z możliwości tej korzystały spamerskie skrypty - wrzucając na forum duże ilości niechcianych reklam. Proces rejestracji jest niezwykle prosty i nie wymaga aktywacji konta - więc zachęcamy do rejestracji!
4356 wiadomości w 820 wątkach, wysłane przez 397 użytkowników
Najnowszy użytkownik: NefOstins
* Strona główna Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum CAE.info
|-+  Systemy CAE
| |-+  Inne systemy CAE (Moderatorzy: Grygus, adamk)
| | |-+  Autodesk Algor Simulation
« poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Autodesk Algor Simulation  (Przeczytany 149 razy)
Doc
Newbie
*

Email
« : Padziernik 02, 2009, 12:32:51 »

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o Autodesk Algor Simulation? Do wprowadzenia MESu w firmie przymierzam się od dobrego roku (jak nie dwóch) i jakoś powoli mi to idzie. Początkowo stawiałem na ANSYSA, ale z racji tego, że do modelowania używam produktów Autodesku (Inventor) to zastanawiam się nad nowym ALGOREM.
Darco
Hero Member

WWW Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2010, 04:33:11 »

Nie wiem za dużo o ALGOR, ale z tego co słyszałem ALGRO zawsze były w cieniu "wielkiej trójki". Nawet po użytkownikach tego forum widać, że jest trochę w tyle

"Finite Element Analysis makes a good engineer great, and a bad engineer dangerous!” - Robert D. Cook

Trochę informacji o "wypadku" w Smoleńsku: http://smolensk-2010.pl/
moskit81
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2010, 09:12:29 »

z tego co sie dowiadywałem w zeszłym roku jak algor dopiero co został kupiony, to Autodesk zapowiadał pompowanie kasy w niego (tak mówił przedstawiciel algor), co sie zmieniło po roku to nie wiem.
Strony: [1] Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2005, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!