Forum CAE.info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesie 09, 2010, 05:03:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Od dzisiaj - 31.12.2007 - adres forum to: www.cae.info.pl/Forum
Proszę używać tego adresu przy logowaniu. Link ze strony głównej serwisu także prowadzi pod ten adres.
4356 wiadomości w 820 wątkach, wysłane przez 397 użytkowników
Najnowszy użytkownik: NefOstins
* Strona główna Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum CAE.info
|-+  Systemy CAE
| |-+  Inne systemy CAE (Moderatorzy: Grygus, adamk)
| | |-+  Znalazłem tani software!!! CAD+MES za 13.000 zł
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Drukuj
Autor Wątek: Znalazłem tani software!!! CAD+MES za 13.000 zł  (Przeczytany 991 razy)
Maciek
Full Member

« Odpowiedz #15 : Luty 22, 2010, 08:39:20 »

drogi Netnag bardzo mi się nie podobają twoje spekulacje na temat mojej osoby. Może zacząć spekulować na temat twojej osoby? W jakim kręgu musi się obracać osoba, która traktuje wszystkich jak złodziei ... myślę, że nie ejst to forum na takie rzeczy.

Ja wszystko co napisałem się zdarzyło jak mniewam firma z ktorą jesteś jakoś związany mnie potraktowała. Dzisiaj dostałem od Pana Tadeusza, CEO firmy wyjaśnienie, że to co się zdarzyło to był to 'zły marketing' oraz nieporozumienie.

Natomiast bardzo mi się niepodoba pisanie przez ciebie o mnie jako złodzieju, 'kimś kto jest podstawiony przez jakieś firmy, chce crackować oprogramowanie i urzywać je po cichu'. Możesz poprzeć swoje tezy jakimiś dowodami ? Czy tylko tak sobie napisałeś, żeby zdyskredytować moją osobę?

Do rzeczy. Myślę, że już zaistnieje możliwość udostępnienia (pewności nie mam) mi wersji testowej of firmy FEM design po jednym mailu do firmy, jak rozumiem,  matki w stanach. Chętnie się podziele moją opinią na temat oprogramowania. Być może jest to hit a być może słaby software, tego nie wiem, się okarze sam jestem bardzo tego ciekawy.
retnag
Newbie
*

« Odpowiedz #16 : Luty 22, 2010, 08:54:30 »

Drogi Kolego,

Nie wiem po czym wywnioskowales, ze potraktowalem Cie jako zlodzieja i oczernilem na ramach forum. W ogole nie widze zwiazku pomiedzy tym co napisalem a tym co Ty piszesz. Nie mialem zamiaru Ci oczerniac, napisalem przeciez ze pisze to delikatnie, nie wiem skad takie emocje u Ciebie, ale mniejsza z tym. Sam sie sobie dziwie, ze kontynuuje ten dialog. Tak czy inczej: Jeżeli poczules sie urazony to z gory przepraszam, raz jeszcze pisze ze nie bylo to moim zamiarem.

Moze lepiej wrocmy do dyskusji na temat programu.
retnag
Newbie
*

« Odpowiedz #17 : Luty 22, 2010, 09:02:32 »

A tak w ogole to dodam jeszcze, ze chętnie czytam Twoje posty. Jezeli chodzi o merytoryke i fachowość rad udzielanych przez Ciebie to sam oceniam je bardzo wysoko. To sa moje jedyne "przypuszczenia" i "spekulacje" związane z oceną Twojej osoby.

Pozdrawiam
Maciek
Full Member

« Odpowiedz #18 : Luty 22, 2010, 11:39:59 »

no troche przesadziłem ale cała ta sytuacja z tą firmą po prostu wydaje mi się bardzo jakaś taka dziwna. Nicto. Natomiast chętnie poznam twoją opinie na temat oprogramowania.  Co w nim zrobiłeś? Jak go oceniasz? Ja zamierzem zamodelować 'kawałek tortu' - dwa kołnierze, połączyć je śróbami zamodelować support przez rbe (może mają takie ansysowskie mpc, byłbym bardzo content) i obciążyć ciśnieniem z drugie strony, sróby przytkne do kołnierzy. Sprawdze tak na prostym modelu system cad, mesher, elementy 3d, kontakty o nieskonczonym tarciu, CE,  elementy belkowe, symetrie, naprężenia wstępne,  jak sobie z tym radzi nieliniowy solver, wyciąganie sił/naprężeń z belek oraz support techniczny programu (narazie mnie tam kocha tylko dział sprzedaży Smiley ), myślisz że da rade w tym programie?
Maciek
Full Member

« Odpowiedz #19 : Marzec 16, 2010, 12:11:41 »

to mów ostatni post w tym temacie, szczerze to bardzo  żałuje że się wogóle zainteresowałem tym oprogramowaniem. Człowiek nie docenia dokonałości oprogramowania w którym pracuje na codzien i zaczyna kombinować - taka mała nauka dla mnie. Soft jest ... nawet nie chce komentować. Co do ceny to proponuje sobie policzyć ile dokładnie to wszystko będzie kosztowało 13000 pln = dobrze ponad 3000 euro. FEMAP minimum 6000 euro. Co daje 9keuro minimum ! na rok, za to dostajemy oprogramowanie które nawet nie ma wbudowanego w standarcie naciągu sróbek czy liniowego wyboczenia (trzeba dodatkowy moduły dokupić). Obsługa .... też nawet nie chce komentować. Stare wydanie Zienkiewicza, darmowy kompilator fortrana, przepisanie kodu z ksiązki i jesteśmy na tym samym albo na lepszym poziomie oprogramowania MES. Natomiast za 13 kpln to jak się orientuje można zakupić dobrą licencje ROBOTa, który będize 1000 razy sprawniejszy. Słowem nieporozumienie, ale to moje zdanie.
Strony: 1 [2] Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2005, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!